حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (يکشنبه) در ديدار مسئولان و دست اندرکاران منابع طبيعي و حفظ محيط زيست، حل مسائل و مشکلات زيست محيطي همچون آلودگي هوا، پديده ريزگردها و دست اندازي به جنگل ها و مراتع و فضاهاي سبز را نيازمند برنامه ريزي، تدبير، پيگيري مستمر و جدي و قاطعيت دستگاههاي مرتبط دانستند و تأکيد کردند: حفظ محيط زيست يک وظيفه حاکميتي است که بايد با  تهيه سند ملي محيط زيست و  پيوست زيست محيطي براي همه طرحهاي عمراني و صنعتي و همچنين جرم انگاري تخريب محيط زيست، به اين وظيفه بسيار مهم، عمل شود.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ديدگاه اسلام در خصوص اهميت حفظ زمين و ثروتهاي عمومي کره خاکي گفتند: اسلام و اديان الهي همواره بر لزوم احساس مسئوليت انسان در قبال طبيعت و حفظ تعادل ميان انسان و طبيعت تأکيد کرده اند زيرا عامل اصلي بروز مشکلات زيست محيطي بر هم خوردن اين تعادل است.

حضرت آيت الله خامنه اي، چالش زيست محيطي را چالشي فراگير در سراسر جهان برشمردند و با اشاره به آثار بلندمدت مسائل زيست محيطي، خاطرنشان کردند: تجربه‌هاي کشورهاي مختلف نشان مي دهد بسياري از مشکلات محيط زيستي قابل پيشگيري و داراي راه حل هستند.
ايشان به عنوان نمونه به موضوع آلودگي هوا در کلان شهرها و پديده ريزگردها اشاره و تأکيد کردند: اين مشکلات، با صبر و حوصله و تدبير و پيگيري لازم، قابل حل هستند.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: مسئله محيط زيست، مسئله اين دولت يا آن دولت، مسئله‌ي اين شخص يا آن شخص و مسئله اين جريان و يا آن جريان نيست بلکه موضوعي کشوري و ملي است که بايد براي حل مشکلات مرتبط با آن، همه دست به دست يکديگر دهند.

رهبر انقلاب اسلامي هوا، آب و خاک را سه عنصر اصلي در محيط زيست برشمردند و گفتند: براي حل مسائلي همچون آلودگي هوا در کلان شهرها، و پديده گرد و غبار و همچنين کمبود آب و فرسايش خاک، بيشتر از تبليغات، بايد کار و تلاش جدي و پيگيري مستمر انجام داد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به جنگل ها و مراتع به عنوان ريه هاي تنفسي شهرها و عوامل نگهدارنده خاک، از دست اندازي افراد سودجو به جنگل ها و منابع طبيعي بخصوص در شمال کشور ابراز تأسف شديد کردند و افزودند: دستگاههاي مسئول بايد قاطعانه با تعدي به جنگل ها به هر بهانه اي اعم از هتل سازي و جذب گردشگر و ساخت حوزه علميه و برخي توجيهاتِ به ظاهر قابل قبول ، مقابله کنند.

ايشان پديده زمين خواري و اخيراً کوه خواري و ساخت و ساز در ارتفاعات را از ديگر مسائل رنج آور و اسف بار دانستند و تأکيد کردند: بايد در قانون، اينگونه اقدامات جرم تلقي شوند و افراد سوءاستفاده کننده بي هيچ اغماضي مورد تعقيب قضايي قرار گيرند و اگر  در دستگاهها نيز کوتاهي انجام گيرد، بايد با عوامل اين کوتاهي هم بشدت برخورد شود.

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه حفظ محيط زيست يک وظيفه حاکميتي است افزودند: تهيه سند ملي براي محيط زيست، پيوست محيط زيستي براي همه طرح هاي عمراني، صنعتي و تجاري، پالايش و بازنگري قوانين براي جرم انگاري تخريب محيط زيست، و تقويت نظارت هاي بي اغماض از مهمترين راهکارها براي حفظ محيط زيست و مقابله با سود جويان و قانون شکنان است.
حضرت آيت الله خامنه اي، نقش آفريني مردم براي حفظ محيط زيست و فرهنگ سازي در جامعه بوسيله رسانه ملي را مهم ارزيابي و خاطرنشان کردند: مطالبي که بايد بيان شوند، امروز گفته شد و از اين پس مردم بايد قضاوت کنند که کدام دستگاهها به وظيفه خود براي حفظ محيط زيست عمل مي کنند و کدام دستگاهها براي حفظ محيط زيست، تلاش و اقدام لازم را انجام نمي دهند.