پنجشنبه ۱۳۹۲/۰۲/۱۹

مديرعامل سازمان مديريت پسماند

طرح تفکيک از مبداءدر سطح ايستگاه شماره 6 خدمات شهري اجرا شد

مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين از اجراي طرح تفکيک در مبداءتوليد در سطح ايستگاه شماره 6 خدمات شهري خبر داد و اعلام کرد

 

 
ايستگاه 6 خدمات شهري به 33 بلوك 500 الي 600 خانواري تقسيم بندي گرديد كه از اين 33 بلوك 7 بلوك در سال هاي گذشته تحت پوشش طرح تفكيك قرار گرفته بودند و 26 بلوك طي اين طرح تحت پوشش قرار گرفت. كليه آموزش هاي لازم در خصوص انتقال مطالب آموزشي فراگرفته شده به شهروندان ، تكميل فرم هاي آماري ، نحوه توزيع سطل ، بروشور و نايلون و نحوه برخورد با شهروندان و غيره طي جلسات آموزشي به آموزشگران طرح ارائه شد.
عسگري در ادامه خاطر نشان کرد: اجراي آموزش چهره به چهره طرح تفكيك از مبداء در ايستگاه 6 خدمات شهري توسط 24 آموزشگر خانم در دو نوبت صبح (آموزش خانوار ها ي جديد ) و بعد از ظهر (آموزش خانوار هاي غايب و لكه گيري) انجام پذيرفت .
توزيع سطل و نايلون توسط 4 دستگاه خودرو و 12 نفر كارگر همراه با آموزشگران انجام گرفت.
ايشان درخصوص اجراي اين طرح افزود:
آموزش چهره به چهره و توزيع سطل در 3 فاز انجام گرفت:
1-     فاز اول از مورخ 20/12/91 الي 25/12/91 كه در طي اين مدت حدودا به 18 بلوك آموزش هاي لازم ارائه شده و سطل و نايلون توزيع گرديد.
2-     فاز دوم از مورخ 17/1/91 الي 23/1/92 كه در طي اين مدت به 8 بلوك باقي مانده آموزش هاي لازم ارائه و توزيع سطل و نايلون انجام پذيرفت.
3-     فاز سوم از مورخ 27/1/92 الي 30/1/92 كه در طي اين مدت كليه آموزشگران اقدام به آموزش خانوار هاي غايبي كه در بلوك ها باقي مانده بود پرداختند.
 
مدير عامل سازمان مديريت پسماند در خصوص نحوه جمع آوري پسماند هاي خشک تفکيک شده توسط شهروندان توضيح داد:
جمع آوري مواد بازيافتي از درب منازل از مورخ 26/12/91 آغاز و و برنامه جمع آوري به صورت هفتگي و ثابت تدوين شده است به صورتيكه به هر بلوك هفته اي يكبار ودر روز مشخصي به منظور تخليه مواد بازيافتي مراجعه مي شود.
ايشان ضمن بر شماري مزاياي اين طرح اضافه کرد: با جداسازي پسماند هاي خشک از تر ضمن حفظ محيط زيست که از اساسي ترين هدف هاي طرح مي باشد، مي توان از بازگشت سرمايه هاي ملي، ارتقاي سطح فرهنگي، ايجاد اشتغال،کاهش پسماندهاي دفني و صرفه جويي در هزينه را نام برد                     
عسگري يادآور شد: همزمان با آموزش، اقلامي شامل بروشور، مخازن ويژه جمع آوري پسماند هاي خشک و کيسه زباله به همشهريان تحويل و يک روز در هفته نيز براي جمع آوري پسماندهاي خشک از مبداء در نظر گرفته مي شود
وي زنان خانه دار را مهمترين رکن در اجراي مطلوب اين طرح دانست و اظهار داشت: زنان خانه دار در مبداء توليد، مي توانند پسماندهاي تر و خشک را جدا و پسماندهاي تر را هر شب و پسماندهاي خشک را يک روز در هفته تحويل ماموران شهرداري دهند.
وي با اشاره به ارزش اقتصادي پسماندهاي خشک گفت: اين طرح به چرخه اقتصادي در بازيافت پسماندهاي قابل بازيافت کمک کرده و طرح مي تواند قسمتي از هزينه هاي خود را تامين کرده و يا حتي در آينده درآمد زا نيز باشد.وي مهمترين اهداف اجراي طرح تفکيک پسماند از مبداء را ايجاد تغيير در نوع نگاه و روش برخورد مردم با پسماندها، حفظ محيط زيست، افزايش عمر مفيد مرکز دفن زباله، کاهش هزينه هاي جمع آوري پسماند و ايجاد اشتغال عنوان کرد.
عسگري در پايان اظهار داشت:در مجموع تعداد 15535 خانوار آموزش داده شده ، 713 خانوار حاضر به همكاري به طرح نبوده و 334 خانوار نيز در طي مراجعات (صبح و بعد از ظهر ) غايب بودند.
که نهايتا تعداد 5340 عدد مخزن 70 ليتري در اين محدوده توزيع گرديده است.محدوده ايستگاه 6 نيز شامل مينودر ،کوثر و بخشي از نوروزيان (بلوار امام خميني(ره))مي باشد.
اين مسئول از تمامي شهروندان گرامي خواست تا سعي کنند اشياء غير بازيافتي خود را از محوطه محل مخازن دور کرده و درب منازل را فقط براي ماموريني که از طرف سازمان داراي کارت شناسايي هستند و شناخته شده اند باز نمايند.

 

تصاویر مرتبط